Search
Close this search box.
  1. Paperback
  2. Psychologische gespreksvoering

Boek Psychologische gespreksvoering

5/5

Ben jij een echte boekenwurm en ben je op zoek naar een nieuw pareltje om te lezen? Lees hier alles wat je moet weten over het boek Psychologische gespreksvoering en bepaal of dit jouw nieuwste aankoop wordt. Veel leesplezier!

Specificaties boek Psychologische gespreksvoering

Hoofdauteur

Gerrit Lang

Taal

Nederlands

Hoofduitgeverij

Boom

EAN

9789024427635

Bindwijze

Paperback

Oorspronkelijke releasedatum

04 mei 2020

Aantal pagina’s

264

Omschrijving van het boek Psychologische gespreksvoering

Psychologische gespreksvoering is een boek dat een overzicht biedt van relevante theorieën en concrete gespreksvaardigheden in de psychologie. Het boek is op een toegankelijke manier geschreven en bevat vele praktijkvoorbeelden om de concepten te verduidelijken. Het begint met het bespreken van de algemene houding van de hulpverlener ten opzichte van de cliënt en belicht vervolgens de cliëntgerichte, cognitief-psychologische en sociaal-leertheoretische benadering van de persoon. Daarnaast worden de vier rollen van de hulpverlener verder uitgewerkt: vertrouwensfiguur, mededeelzame detective, docent en coach. Deze rollen worden geplaatst in een duidelijk gespreksmodel met de fasen probleemverheldering, probleemnuancering en probleembehandeling. Elk van deze fasen vereist specifieke gespreksvaardigheden, die in het boek uitgebreid worden besproken. Het boek bevat ook online materiaal, dat een waardevolle aanvulling biedt op de theorie en vaardigheden die in het boek worden behandeld. Dit online materiaal omvat een scala aan oefeningen die helpen om een dieper inzicht in de theorie te krijgen en de vaardigheden onder de knie te krijgen. Het materiaal bevat ook demonstraties van gespreksfragmenten, waarin zowel goed als verkeerd gebruik van de vaardigheden wordt getoond. Dit maakt het boek en het online materiaal samen een effectieve ondersteuning voor onderwijs en training.

Veelgestelde vragen over Psychologische gespreksvoering

De auteur van Psychologische gespreksvoering is Gerrit Lang. Uitgeverij Boom heeft het boek uitgegeven.  

Psychologische gespreksvoering is geschreven in het Nederlands.

Psychologische gespreksvoering telt 264 pagina’s.

Psychologische gespreksvoering is verkrijgbaar als Paperback.

Psychologische gespreksvoering heeft aks oorspronkelijke releasedatum 04 mei 2020. Het EAN nummer van Psychologische gespreksvoering is 9789024427635.