Search
Close this search box.
  1. Paperback
  2. De Kleine Prins

Boek De Kleine Prins

5/5

Ben jij een echte boekenwurm en ben je op zoek naar een nieuw pareltje om te lezen? Lees hier alles wat je moet weten over het boek De Kleine Prins en bepaal of dit jouw nieuwste aankoop wordt. Veel leesplezier!

Specificaties boek De Kleine Prins

Hoofdauteur

Taal

Hoofduitgeverij

nl

EAN

Bindwijze

9789061007470

Oorspronkelijke releasedatum

Antoine de Saint-Exupéry

Aantal pagina’s

Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.

Omschrijving van het boek De Kleine Prins

De Kleine Prins is een betoverend verhaal dat begint met een noodlanding in de woestijn. De verteller, een piloot, ontmoet daar de kleine prins. Deze bijzondere prins neemt de lezer mee op een reis door verschillende planeten en laat hen kennismaken met de merkwaardige bewoners daarvan. Het verhaal zit boordevol diepe wijsheden, zoals de uitspraak van de vos: "Je kan alleen goed zien met je hart. Waar het echt om gaat, dat kan je niet zien met je ogen." Dit moderne sprookje is geliefd bij jong en oud. De prachtige illustraties zijn gemaakt door de auteur zelf, Antoine de Saint-Exupéry. Voor deze nieuwe uitgave heeft Erik van Muiswinkel gezorgd voor een frisse vertaling. Het is interessant om te weten dat De Saint-Exupéry dit boek heeft geschreven vlak voor zijn dood. Als schrijver en piloot wist hij als geen ander hoe het was om avonturen te beleven in de lucht. Helaas verloor hij zijn leven in de Tweede Wereldoorlog, toen hij boven de Middellandse Zee werd neergeschoten in dienst van de geallieerden. De Kleine Prins is oorspronkelijk uitgebracht in 1943 in de Verenigde Staten, zowel in het Engels als in het Frans. Pas in 1951 verscheen de eerste Nederlandse uitgave. Het boek heeft sindsdien wereldwijd meer dan 400 vertalingen gekregen. Het is nog steeds een geliefd verhaal dat mensen over de hele wereld we.

Veelgestelde vragen over De Kleine Prins

De auteur van De Kleine Prins is . Uitgeverij nl heeft het boek uitgegeven.  

De Kleine Prins is geschreven in het .

De Kleine Prins telt Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad. pagina’s.

De Kleine Prins is verkrijgbaar als 9789061007470.

De Kleine Prins heeft aks oorspronkelijke releasedatum Antoine de Saint-Exupéry. Het EAN nummer van De Kleine Prins is .