Search
Close this search box.
  1. Paperback
  2. Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

Boek Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

5/5

Ben jij een echte boekenwurm en ben je op zoek naar een nieuw pareltje om te lezen? Lees hier alles wat je moet weten over het boek Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen en bepaal of dit jouw nieuwste aankoop wordt. Veel leesplezier!

Specificaties boek Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

Hoofdauteur

Taal

Hoofduitgeverij

Nederlands

EAN

Bindwijze

9789085601098

Oorspronkelijke releasedatum

Leony Coppens

Aantal pagina’s

Uitgeverij SWP

Omschrijving van het boek Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

Getraumatiseerde kinderen hebben vaak moeite met leren, het reguleren van hun emoties en gedrag, en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Door dagelijks te maken te hebben (gehad) met onveilige of zeer stressvolle omstandigheden, zijn hun hersenen voornamelijk gericht op overleven in een bedreigende omgeving. Het gedrag van deze kinderen is vaak moeilijk te begrijpen voor leerkrachten, wat kan leiden tot gevoelens van machteloosheid en frustratie. Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen biedt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals de kennis en praktische tools om deze negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit heeft een positieve invloed op hun schoolprestaties, veerkracht en de sfeer in de klas. Het onderwijs kan hiermee een groot verschil maken in het leven van getraumatiseerde kinderen. In Nederland is de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met traumasensitief onderwijs. Deze volledig herziene versie van het product neemt de ervaringen van onderwijsprofessionals en getraumatiseerde (jong)volwassenen een belangrijke plek in. Steeds duidelijker wordt dat traumasensitief onderwijs niet alleen goed is voor getraumatiseerde kinderen, maar voor alle leerlingen en leerkrachten, zowel in het reguliere als speciaal onderwijs. Het biedt een beter begrip van de impact van trauma en geeft concrete handvatten om hierm.

Veelgestelde vragen over Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

De auteur van Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen is . Uitgeverij Nederlands heeft het boek uitgegeven.  

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen is geschreven in het .

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen telt Uitgeverij SWP pagina’s.

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen is verkrijgbaar als 9789085601098.

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen heeft aks oorspronkelijke releasedatum Leony Coppens. Het EAN nummer van Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen is .